15.4.13

Canelons de bledes (de règim)

-Potser tens raó. La vida passa, simplement, mentre estàs distreta. Coneixes algú, et porta a fer un volt amb cotxe, et cases i tens una pila de fills. Llavors, un bon dia t’adones que no hi tens res en comú. Saps que abans sí que hi devies tenir alguna cosa en comú; si no, per què t’hi vas casar? Però les nits d’insomni, les desil·lusions, les preocupacions..., la tristesa de saber que tens més anys a l’esquena que no pas els que et queden per viure. –La Rita em va somriure com si em donés la recepta d’un pastís. Jo hauria volgut que la terra se m’empassés.- Així és la vida, oi?

Les hores llunyanes
Kate Morton

Avui, sense gaires preàmbuls, comparteixo amb tots vosaltres una recepta senzilla, uns canelons de verdura per fer una mica diferent aquest plat tan tradicional de la nostra terra, i convidar-vos, si us ve de gust, a passar pel meu blog de fotografia i gaudir d’algunes de les imatges que ens va deixar aquesta passada Setmana Santa.


INGREDIENTS
18 plaques de canelons
1 quilo i mig de bledes
50 grs de formatge emmental ratllat
10 grs de margarina de règim
4 ous
3 escalunyes
2 gots de llet descremada
Nou moscada
Llorer en pols
Sal i pebre

ELABORACIÓ
Trieu, piqueu i bulliu les bledes.
Piqueu les escalunyes i ofegueu-les amb la margarina a foc lent.
Afegir-hi les bledes, la llet i els ous batuts lleugerament amb una forquilla i, sense deixar de remenar, agregueu-hi la  nou moscada, el llorer, la sal i el pebre.
Un cop fora del foc, incorporeu-hi el formatge emmental i barregeu-ho bé amb una espàtula de fusta.
Farciu els canelons, cobriu-los amb salsa de beixamel i gratineu-los.

Font: 100 receptes de canelons.


15 comentaris:

  1. Quin color més bonic que agafen, oi? Gemma, aquesta recepta me la guardo. Que a mi m'encanten les bledes!! petons

    ResponElimina
  2. Jo no penso que siguin nomès de regim....jo me'ls menjaria avui per dinar i amb lujuria...jejeje a mi el tema canelò, amb la beixamel (que no es de regim), la pasta suau, el farcit.... no em sembla pas un plat de regim...sino un plat de cullera!
    Les fotos sugerents... en vull un tupper!

    ResponElimina
  3. Les bledes m’agraden molt, però sempre les menjo bullides amb un raig d’oli, preparades així deuen estar de vici, amb el teu permís m’emporto la recepta
    Petons

    ResponElimina
  4. mmm quina combinació més bona, m'encanten les bledes amb formatge fos!!! Amb canelons mai les he fet, quasi mai en faig la bechamel em tira enrera jajaj.

    Petonets!!!

    ResponElimina
  5. Mira que jo no era de bledes fins que un dia les vaig preparar en quiche i en vaig quedar encantada! Aquests canelons tenen una pintorra...jo ma'punto als teus règims cada dia si cal!
    Petons :)

    ResponElimina
  6. A casa agraden molt les bledes, però sempre les faig amb patates, només bullida.. aquesta versió de canelons es de FEsta Major.. quin luxe.. petons,

    ResponElimina
  7. Qué ricos. Con lo que me gusta la verdura. Me parece una opción estupenda. Yo suelo hacer también una crema, igual que con las espinacas, pero nunca había probado a ponerlos de relleno. Estupenda idea. Besitos.

    ResponElimina
  8. Bona proposta per l'operació bikini!!
    Petons

    ResponElimina
  9. Quina bona pinta!!! Potser seria l amanera que les de casa les volguessin...
    Petonets guapa

    ResponElimina
  10. El que més em barrufa és que són bledes en comptes de espinacs. Jo encara tinc el rotllo infantil amb els espinacs :D jejeje.

    ResponElimina
  11. Ohh m'agraden força les bledes però sempre les faig bullides i amb patata, que poc original sóc... genial idea fer-les en canalons!!

    ResponElimina
  12. Gemma,
    Les bledes m'agraden molt, així en canalons tinc una recepta pendent. Aquests es veuen molt bons.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  13. En lo que m'agraden les bledes segur que aquests canelons també! Recepta apuntada!!! :)

    ResponElimina
  14. Quina pinta, l'he de provar
    Petonets

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!