Esto es lo que ocurre, Phoebe, cuando nos haces viejos, las cosas que llevan largo tiempo enterradas emergen de repente con una nitidez espantosa.
Una pasión vintage
Isabel Wolff
Ja tornem a ser dia 15 i per tant toca Recepta del 15.
De moniatos només n’havia menjat bullits barrejats amb alguna altra verdura, però sabia que per la nostra geografia també se’n feien dolços, com els pastissets de moniato de València. Buscant entre els llibres de receptes de casa en vaig trobar aquesta, típica de la cuina de menorca. He de confesar que és la primera vegada que faig bunyols, sempre m’ha fet molta mandra pel tema de fregir-los, però com que en Marc es va oferir a ajudar-me, jo formava les anelles i ell controlava el foc, en un moment els vam tenir llestos. No són massa dolços però una mica arrebossats amb sucre són boníssims.
INGREDIENTS
½ kg de moniatos
½ kg de farina
2 cullerades de sucre
1 o 2 ous
25 o 30 grs de llevat de forner
INGREDIENTS
Bulliu els moniatos, ja pelats. Escorreu-los i aixafeu-los. Poseu-los en un ribell i pasteu-los amb la farina, el sucre, els ous i el llevat, desfet abans amb una mica d’aigua tèbia. Deixeu tovar o llevar la pasta en un lloc tebi, durant unes dues hores. Opcionalment, la podeu cobrir amb una mica d’oli o un drap blanc.
Poseu un tià o una paella fonda al foc, no massa alt, amb oli abundant, fent que no fumegi. Aneu formant els bunyols fent una anella de pasta en un dit, formant l’anell o bunyol i, amb l’altra mà, el deixeu caure a l’oli, tenint cura de no cremar-vos. Rossegeu bé els bunyols i poseu-los a escórrer.
NOTES: Aquests bunyols es poden menjar sols, calents o freds, i fint i tot, a cap d’uns dies. Els podeu banyar amb sucre, sucré glacé o floreti, mel o arrop menorquí.
Aquests bunyols han de tovar bé; així, doncs, el temps depèn de la temperatura.
Per formar els bunyols heu de fer una mica de pràctica.
Els moniatos també es poden rostir al forn.
Quins bunyols més bons.... si de carbassa m´agraden de moniato han de ser encara millors, probaré... Ara toca gaudir-los. petons,
ResponEliminaOstres, estic veient bunyols de moniato i m'estan entrant unes ganes boges de fer-los! Us han quedat genial, eh? M'apunto la recepta!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar i no oblidis deixar-nos l'enllaç de la recepta al bloc per fer l'índex!
Molts petonets
Sandra
ostres guapa!!! quins bunyols!!!! estan que no vegis de bons!!!! i amb una composició i fotografies genials!!
ResponEliminaMolts petonetss
Quina pinta més bona!!!!!!!
ResponEliminaQuina bona pinta!!!!!!
ResponEliminaQuines ganes de menjar bunyols m'has fet venir... jejejej Mia els he provat amb moniato, però imagino que com és dolcet deu quedar de fàbula!
ResponEliminaPetons :)
Quins bunyols més bons amb moniato!! M'encanta la idea, es veuen ben infladets i jo prefereixo que no siguin tan dolços i menjar-me'ls ben sucadets amb sucre!! :)
ResponEliminaMolts petonets bonica!
ooooooooo, el que donaria per tastar un bunyolet d'aquests!!!!!! molts petonets guapa
ResponEliminaRecorden els bunyols de carbassa de València, oi? A mi també em fa mandra fregir els bunyols, je je je... Però sort que el resultat recompensa, tenen una pinta deliciosa!
ResponEliminaQué buñuelos más ricos.
ResponEliminaTienen una pinta deliciosa.
Con tu permiso me llevo uno ahora mismo.
Besos
Pero bueno nena qué cosa más rica madre!!!! me chiflan estos bunylos, lo que pasa que tengo un problemilla con ellos, cuando empiezo son como las pipas no paro de comerlos....ummmm
ResponEliminaBesitos
recepta apuntada, que encara tinc moniatos que vaig comprar per la recepta del 15 i vull variar... i ara els dolços em vénen molt de gust! :)
ResponEliminaTenen una pinta fantàstica, les fotos són impressionants!! Tens raó amb això de fregir-los, és millor ser dos!
ResponEliminaAquests bunyolets fan venir ganes de fer-los i, sobretot, de menjar-los. Han d'estar de vici!
ResponEliminaPetonets!
Anna
Ostres!! no ho havia vist mai, deuen ser molt bons oi?
ResponEliminaBona cuina
Gemma, us han quedat boníssims!! A més, a mi no m'agraden les coses molt dolces així que crec que serien al meu gust. ;)
ResponEliminaPetons!
Uauuuuuuuuuu, a mi que m'agraden tant els bunyols!
ResponEliminaPetons.
Que bien, trabajo en grupo! Más ricos aún cuando hay ayuda. Nunca probé ninguna masa dulce con batata. Me intriga su sabor. Se ven deliciosos!
ResponEliminaCariños
Gemma; Em permets, una paraula per aquets bunyols de moniato...? "Espatarrants..."
ResponEliminaQuina passada, molt bona recepta Gemma¡¡
Que vagi de gust Gemma¡¡
Quins brunyols mes originals!!
ResponEliminaM'ha agradat molt la variant 'monyaco' :)
ResponEliminaSempre aprenent amb els blogs!!! :)
Aquests bunyols han tingut èxit, eh! Si, si, estaven boníssims! Moltes a gràcies a tots per passar per la meva cuina i tastar-los.
ResponEliminaAquests dies no puc visitar massa les vostres cuines però estic contenta que no us oblideu de mi, això ho faig per tots vosaltres, els que només mireu i els que mireu i tasteu.
Una forta abraçada a tots!!!