12.4.11

Un arròs caldós que cura estómacs fatigats

Ja s’acosta Setmana Santa, temps de tortells i mones, però jo tenia aquesta recepta pendent de penjar-vos fa molt de temps, una recepta molt antiga i que la Carme Ruscalleda ens la recupera per curar algun que altre estòmac fatigat, ràpid i bo.


INGREDIENTS (per a un comensal)

400 ml d’aigua mineral
1 gra petit d’all
½ ceba petita
una branqueta de julivert
50 g de verdura neta i tallada a la juliana. Podeu escollir entre espinacs,
carxofes, bledes, pastanagues
30 g d’arròs bomba
100 g de peix net i sense espines. Podeu escollir entre lluç, rap, rata, escórpora
o lluerna
un xic d’oli
sal

PREPARACIÓ

1. En un cassó, poseu-hi l’aigua, i quan arrenqui el bull tireu-hi el gra d’all, el rajolí d’oli, la sal, la ceba a trossos i l’arròs. Deixeu-ho bullir a foc mitjà durant 10 minuts.
2. Afegiu-hi la verdura i deixeu-ho coure 3 minuts.
3. Tireu-hi el peix a talls i deixeu-ho coure 4 minuts. Tasteu-ho i afineu-ho de sal.
4. Aparteu-ho del foc, deixeu-ho reposar 2 minuts i ja es pot servir.

10 comentaris:

  1. A mi de tant en tant un arrosset d'aquest ja em convé, que amb tants reptes xulos que tenim últimament el pobre no dóna abast!
    a més, ha de ser boníssim!
    Petonets!
    Sandra

    ResponElimina
  2. A mi aquests arrossos m'encanten, fan un bé ala panxeta !!!!
    Amb el teu permís em quedo per aquí llegint i com a seguidora.
    Petons

    ResponElimina
  3. menys mal que algú pensa en la nostra salut!!! jijijiji. Apuntada!! petonets guapa

    ResponElimina
  4. Quin arròs més gustós, Gemma, me l'apunto per un d'aquests dies d'entre setmana, ja tens raó que l'estómac també necessita reposar...

    ResponElimina
  5. bo i ràpid! :)
    Salutacions!

    ResponElimina
  6. Què bo, un arrosset d’aquests sempre entra bé!! 
    El títol de la recepta m’ha fet molta gràcia, sobretot pequè últimament tinc el ventre fatigat de dolços.L’ahuré de provar!!

    Molts petonets!

    ResponElimina
  7. Aquests arrossos són els que em vénen més de gust quan torno cansada d'un dia dur d'escalada... calentó, suau i gustós, ideal per refer-se de l'esforç!

    ResponElimina
  8. Un arròs que va molt bé de tant en tant, sobretot desprès d’uns dies fatigosos o de festes.
    Petons

    ResponElimina
  9. Doncs a mi m'aniria bé qualsevol dia, ha d'estar molt bo! Em guardo la recepta!
    Petonets.

    ResponElimina
  10. M'ha recordat las sopetes que preparava la mare que malgrat l'aparent senzillesa sempre passaven la mar de bé i deixaven un molt bon gust de boca.
    T'agraeixo, Gemma, l'interés, pero no participo en consursos.
    Una abraçada

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!