21.4.11

Mona de Pasqua 2011


Quan vaig veure aquesta glaça de xocolata al blog La cuina de casa vaig pensar que era espectacular, tan llisa, tan brillant, i que quan surtís una ocasió la tenia de provar de fer. De fet la seva primera oportunitat de triunfar la va tenir el passat mes de desembre, quan vaig fer el pastís d’aniversari d’en Marc, però per aquella ocasió vaig cometre un error i va acabar tota per l’aigüera: quan vaig llegir la recepta no em vaig adonar que el cacau en pols era amarg i vaig utilitzar cacau en pols amb sucre i ja us podeu imaginar quin gust tenia amb els 480 grs de sucre addicionals que porta. Però aquesta vegada si, ha sortit bé, no, molt bé, i us puc assegurar que és boníssima, ESPECTACULAR!

Bé, doncs aquí us deixo la recepta de la mona 2011 que vaig fer entre ahir i abans d’ahir als meus fills i us desitjo a tots i totes que passeu una feliç Setmana Santa.


PA DE PESSIC

Ingredients:
3 ous
100g de farina
100g de sucre
Ratlladura de llimona

Elaboració:
Separar els rovells de les clares i batre els rovells amb la tercera part del sucre fins que doblin el volum. Muntar les clares amb la resta del sucre i afegir-les suaument als rovells. Tot seguit afegir la farina tamisada i la ratlladura de llimona a la mescla anterior i abocar-ho dins un motlle untat amb mantega i farinat i coure uns 25 minuts a 180º.

ALMÍBAR

Ingredients:
100ml d’aigua
100g de sucre
Gotes de suc de llimona
Licor

Elaboració:
Posar l’aigua, el sucre i unes gotes de llimona en un cassó i coure durant 5 minuts. Fora del foc afegir un rajolí de licor.

TRUFA

Ingredients:
40 grs de xocolata al 70%
200 grs de nata per muntar
20 grs de sucre

Elaboració:
Trossejar la xocolata. Escalfar la nata amb el sucre i barrejar fins que es dissolgui el sucre. Abocar la nata calenta sobre la xocolata trossejada i remenar bé fins que es fongui tota la xocolata. Deixar refredar a la nevera, millor d’un dia per l’altre. Muntar amb les varilles elèctriques com si fos nata muntada.

GLAÇA DE XOCOLATA

66g d’aigua mineral
480g de sucre
320g de nata per muntar
100g de cacau en pols amarg
3 i ½ fulles de gelatina

Elaboració:
Hidratar la gelatina en aigua freda.
En una cassó, posar a bullir l’aigua, el sucre i la nata. Quan bulli, apartar del foc, afegir el cacau amarg i remenar bé. Homogeneïtzar la barreja amb un turmix a baixa velocitat evitant que entri aire a la mescla.
Escórrer la gelatina i dissoldre-la en la barreja anterior. Colar, deixar refredar i reservar-la a la nevera un mínim de 6 hores.

MUNTATGE DEL PASTÍS

Tallar el pa de pessic per la meitat. Mullar amb almívar la meitat de sota, escampar-hi la trufa per sobre i cobrir amb l’altra meitat. Escalfar la glaça al microones a baixa potència fins a una temperatura d’uns 40º, col·locar el pa de pessic amb la trufa sobre una reixa amb un recipient a sota per recollir la glaça que regalimi i abocar-hi la glaça  per sobre la superfície ben escampada. Decorar al gust i reservar el pastís a la nevera fins el moment de servir. Per decorar-lo he comprar dos ous de xocolata blanca i uns ‘minilacasitos’, he fos xocolata blanca al bany maria i els hi he anat enganxat, tal com veieu a la foto. Oi que queden vistosos!



13 comentaris:

  1. Què xulos queden els ous així!! I el pastís té una pinta, visca la xocolata!!La cobertura t¡ha quedat brillant brillant, prova conseguida!!

    Molt bona setmana santa!!

    Petonets!!

    ResponElimina
  2. Quina passada de mona... i la cobertura és espectacular! Me l'apunto!!! Els ous són una monada!
    bona setmana santa i petonets!
    Sandra

    ResponElimina
  3. que maca!!! quina cucada d'ous! els teus nens segur que estan feliços amb aquesta mona!!! molts petonets i bones vacabces!!!

    ResponElimina
  4. Te ha quedado preciosa!!!! Seguro que les encantó a los peques.
    Un besote

    ResponElimina
  5. Contents han d'estar segur perquè t'ha quedat molt bé i la cobertura també.
    M'agraden molt els ous, quina paciència has tingut!
    Bones vacances.

    ResponElimina
  6. Quina bona pinta que fa aquesta mona ¡¡¡¡¡¡¡¡¡ ha de ser bonissimaaaaaaa¡¡¡¡¡¡¡

    ResponElimina
  7. Ohhhhhh! Quina mona més maca! M'encanten com t'han quedat els ous així tan guarnidets! I la glasa, com brilla.... bé que m'agrada tot!! Bona Setmana Santa!!

    ResponElimina
  8. quins ous més macos (per no parlar del pastís)! llàstima que avui ja he comprat els ous per a la mona de casa, sinó et copiava la idea. de tota manera, me l'apuntó per ben aviat.

    ResponElimina
  9. Quina guapadaaaaa, no la vols posar en algun aparador?

    ResponElimina
  10. Carai quins ous més xulos!! i quina mona més brillant! fa molt goig. Segur que ja no en queda...

    ResponElimina
  11. carai quins ous més xulos, i quina mona més brillant!! fa molt goig. Segur que ja no en queda...

    ResponElimina
  12. Hola Gemma, t´he conegut per mitjà del Blog de la Quima, i veig que fas unes coses fantàstiques. M´agrada molt el teu comentari de l´encapçalament de la película de Julie&Julia, a totes ens va tocar la fibra. Hem quedo com a seguidora teva i et felicito per la mona, molt molt bona pinta. Salutacions des d´Almacelles (Lleida). Petons.

    ResponElimina
  13. Una mona espectacular!!

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!