23.2.11

Pastís de carbassó dolç

Un dia una companya de feina ens va portar aquest pastís de carbassó per esmorzar i el vaig trobar tant i tant bo, d’un gust molt especial, que li vaig demanar que em passes la recepta. Aquest passat cap de setmana el vaig fer a casa, i com que ja estava segura que me l’hauria de menjar tota sola, no els hi agraden gens els fruits secs dolços (i a mi m’apassionen!), en vaig fer la meitat dels ingredients dels que us poso a la recepta, per això va quedar així de baixet com veieu a les fotografies.


INGREDIENTS
100 grs de nous
150 grs de sucre
la pell d’una llimona
250 grs de carbassó tallat a trossos sense pelar
3 ous
100 grs de mantega
1 cullerada de canyella en pols
180 grs de farina de rebosteria
1 sobre de llevat químic
1 pessic de sal
100 grs de dàtils tallats petits
100 grs de panses

PREPARACIÓ:
Bateu el sucre amb els ous i un pessic de sal fins que dobli el seu volum i afegiu-hi les raspadures de llimona, la mantega fosa, el carbassó triturat i la canyella.
Incorporeu-hi la farina i el llevat passats per un sedàs i remeneu-ho suaument.
Finalment afegiu-hi les nous i els dàtils tallats petits i les panses senceres.
Folreu un motlle de cake amb paper setinat de cuina i untat de mantega i coeu-ho al forn a 180ºC durant uns 35 o 40 minuts. Un cop desemmotllat hi podeu posar sucre glaç per sobre.




21 comentaris:

  1. Que aspecto mas estupendo.Besos Esther

    ResponElimina
  2. L'altre dia la Judith me'n va parlar d'un pastís de carbassó dolç, no ho hagués dit mai. Se m'ha fet la boca aigua, el carbassó m'encanta i amb tots els ingredients, la canyella també m'encanta, ha d'estar boníssim.

    ResponElimina
  3. com bé diu la Moni, ja fa dies que em ronda el cap fer un pastís amb carbassó!!! però el vull combinar amb xocolata!!! a veure si m'animo aviat!!!! el teu té una pinta tremenda!!! petonets

    ResponElimina
  4. Ostres, ostres!!!! No m'imagino pas el gust... però suposo que deu estar de nassos! No se m'hagués acudit mai. Apa, a pendents que a casa al·lucinaran quan el faci! petons

    ResponElimina
  5. El calabacín queda especial en los bizcochos y este tuyo no es una excepción, qué bueno tien que estar. Yo hago uno con chocolate que es una perdición también.
    Un besito

    ResponElimina
  6. Mare meva ¡¡¡¡............no m'inmagino quin gust deu tenir, pero per les fotos deu esta bonissim. Si algún dia el faig també fare com tu amb la meitat ; per si mel tinc que menjar sola.

    ResponElimina
  7. Eppp!!

    No ho hauria dit mai que fes tant i tant bona fila .
    Te una aspecte perfecte.

    ResponElimina
  8. Ostres, no se m'hagués ocurregut mai!!Això ho hauré de tastar!!
    Tot i que hagis fet la meitat de la recepta, trobo que t'ha qudat fantàstic!
    M'encanta el color que agafa!!

    Molts petonets!! :)

    ResponElimina
  9. Quin pastís més original, Gemma! T'asseguro que el provaré, es veu impressionantment bo!

    ResponElimina
  10. Quin cake més original... Però si amb carbassa o pastanafa queda bé, amb carbassó també, oi? I queda un color molt bonic :)
    I al final, què? Ha agradat a casa? ;)

    ResponElimina
  11. Si, si, quan el vaig veure i em van dir que portava carbassó també em va sorprendre molt. També ens va passar un de pastanaga, o sigui fque també l'hauré de provar, així anem ampliant horitzons. Sabeu què em diuen, que quan parlo de cuina se'm veu entussiasmada! Ja dic jo ja aquí estic perdent el temps!!!
    Els meus fills ni n'han tastat, quan han vist tanta pansa i tant de dàtil han sortit corrents;-)
    Una abraçada!

    ResponElimina
  12. Ja deia jo que feia molt que no actualitzaves... tenia malament l'adreça perque encara apuntava a l'antiga!! :O

    Un pastís excel.lent, però encara millor que m'he adonat de l'error :D

    Una abraçada.

    ResponElimina
  13. A mi m'encanta el carbassó... en verdura, al forn i segur que en cake m'encantaria!!! no acostumo a fer aquests pastissos perquè ´també em passa que només m'agraden a mi, però aprfitaré la pròxima invitació per fer-lo!!
    Molts petonets bonica!!!

    ResponElimina
  14. Ho sento Oscar, em pensava que t'havia deixat l'adreça en un comentari al teu blog, potser me n'he oblidat. Ho he fet en alguns, als més assíduus, però potser en tu no ho vaig fer. Ja trobava a faltar els teus comentaris!
    Una abraçada

    Ingrid, gràcies!!!

    ResponElimina
  15. em sembla que demà el provaré... tinc un carbassó encantat des fa dies a la nevera, a veure si el liquido... :)

    ResponElimina
  16. pels comentaris m'assabento que has canviat l'adreça, ja deia jo q no penjaves res nou... he esborrat la subscripció i l'he fet nova :)

    ResponElimina
  17. Que rico Gemma y lo mejor de todo es que lo veo muy completo como desayuno.

    ResponElimina
  18. Llevo ya tiempo queriendo probar un bizcocho con calabacín, creo que con tu receta ha llegado el momento.
    Tiene una pinta buenísima.
    Besos

    ResponElimina
  19. Doncs ha de ser molt bo, com els de pastanaga!
    Ara, que jo tmb m l´haurè de menjar tota sola....
    Petons
    Anna

    ResponElimina
  20. Fa dies que veig pastissos de carbassó dolços... crec que ja toca animar-me a fer-ne un!! Té una pinta fantàstica!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  21. Anònim23.2.14

    Quina pinta! Gracies per penjar la recepta!

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!