13.1.11

Croquetes de pollastre


No ser si hi seré a temps, tinc moltes receptes acumulades per publicar al blog i moltes idees al cap, però començaré a posar fil a l’agulla a veure si puc penjar la recepta abans del dia 23.
Quan vaig veure al blog de la Sònia, l’Exquisit, el concurs d’aperitius, en vaig passar una mica de llarg perquè no acostumo a cuinar res d’aperitiu, no sabia què podria presentar-hi, però ahir, quan vaig entrar-hi per fer una nova visita i vaig veure totes les fotos de les receptes publicades i vaig rellegir l’entrada, vaig pensar, però si diumenge vares fer croquetes! i tot i que a casa sempre són plat de segon també poden ser aperitiu, no?, i també es poden menjar ‘de un par de bocados’, no? encara que tot depèn de la grandària de la boca i de la croqueta.
Bé, doncs aquesta és la recepta, encara que si em donen el primer premi ja puc anar fent via cap a Sant Pol de Mar i fer una visita a la Carme Ruscalleda, com l’Albert Hom a ‘El convidat’, per entregar-li el premi, perquè aquesta recepta és del seu llibre Cuinar per ser feliç. Encara que a ella, amb tanta estrella michellin, no crec pas que li sàpia greu que me’l quedi jo, no? ;-)

INGREDIENTS
- 400 grs de pollastre, o gallina, o carn d’olla, o carn rostida, picada fina a mà o a la picadora.
- 1 ceba
- 500 ml. de llet
- 3 rovells d’ous
- 100 grs de farina de blat
- 50 gr. de farina de moro (Maizena)
- Sal, pebre blanc, oli extra verge d’oliva
- 3 clares, pa ratllat
- Oli d’oliva (per fregir-les)

ELABORACIÓ
1. En una paella fonda o cassola adequada al volum de les croquetes que ens disposem a fer, i amb un fil d’oli extra verge, sofregir a foc lent, fins a enrossir, la ceba picada molt fina, 20 minuts.
2. Afegir-hi la carn que tenim picada, donar-hi un tomb per la cassola, 1 minut.
3. En un bol a part mesclar bé la llet, la farina, la Maizena, els 3 rovells, sal, un xic de pebre i un polsim molt petit de nou moscada amb l’ajut d’una batedora de barnilles.
4. Abocar la mescla del bol a la cassola on tenim el sofregit de ceba-carn i, a mig foc, prosseguir la cocció, sense parar de remenar, fins que la mescla es converteix en una pasta fina i brillant, que per cocció i emulsió, per si mateixa es desenganxa de les parets de l’atuell on estem cuinant, 10 minuts.
5. Només ens queda abocar la pasta de les croquetes en un atuell adequat, esperar que es refredi, donar-hi forma de croquetes, passar-les per les clares i arrebossar-les amb pa ratllat, i fregir-les amb l’oli d’oliva.


24 comentaris:

  1. Que maques tan ben posadetes a la safata! unes croquetes bonissimes...no van pas sobrar per mi, oi?

    Gracies per participar!

    Una abraçada,

    ResponElimina
  2. Que bones!!! les de tota la vida.
    petons

    ResponElimina
  3. M'encanten les croquetess!!! i les casolanes més!!!!.. quina pintaaaaaa més deliciosaaaaaa
    Petonets

    ResponElimina
  4. ahhhh... bona sort pel concursssssss
    Petó

    ResponElimina
  5. Unas croquetas deliciosa. Mucha suerte en el concurso.
    BEsitos.
    ;-D

    ResponElimina
  6. Ohh!! Unes croquetes com aquestes són un èxit assegurat!! Un petó, Paula

    ResponElimina
  7. Caram! Ja m'agradaria tenir a mi la mà que tens tu en aquestes croquetes! Semblen delicioses!

    Nyam!

    ;)

    ResponElimina
  8. Unes bones croquetes casolanes com aquestes, sempre sempre queden bé, i et solucionen un compromís.
    Una abraçada

    ResponElimina
  9. Si la recepta és de la Ruscalleda, l'èxit està assegurat, je je je... Tan de segon plat com d'aperitiu, unes croquetes casolanes de pollastre es posen divinament!

    ResponElimina
  10. Croquetes de pollastre!! a casa ens xiflen. Però no en faig mai....la meva iaia de tant en tant m'envia un taper ple pel Marc i per mi!
    T'han quedat de luxe
    Molta sort en el concurs i petonetsss

    ResponElimina
  11. Me encantan las croquetas pero un montón de veces que lo intento no me salen, no son difíciles pero tienen su truco eh? el otro día hice pero se me quedaron tan blandas que no pude ni hacer las bolas, que rabia!!
    las tuyas perfectas por lo que se ve :)
    bsss

    ResponElimina
  12. Jo penso com en josep, les croquetes són una autèntica delicia casolana que sempre sempre funciona :)

    ResponElimina
  13. Marchando una bandejita de croquetas ricas para mí. Ahora mismo me venían de perlas.

    Besos.

    ResponElimina
  14. con lo que me gustan las croquetas.. quien te pillara estas

    un abrazo

    ResponElimina
  15. Aquestes croquetes són una meravella... com les fetes a casa res! T'han quedat precioses. Sort en el concurs! Salutacions,

    ResponElimina
  16. Quina guapada de croquetes! Acabo de sopar però t'asseguro que podria tornar-hi ara mateix amb aquestes fotos! Sort en el concurs!

    ResponElimina
  17. No sé si me les menjaria crues i tot... tenen una pinta casolana que enamora!A reveure!

    ResponElimina
  18. no podían faltar en el recetario las croquetas, son tan ricas ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.blogspot.com

    ResponElimina
  19. Ohhh quina bona pinta Gemma, d'aquelles casolanes, casolanes.... bona sort al concurs!

    Judith

    ResponElimina
  20. Como aperitivo o como acompañante estas croquetas me parecen una delicia. Suerte en el concurso!
    Cariños

    ResponElimina
  21. Que delicia Gemma, se ven de miedo las croquetas.
    Suerte en el concurso!
    Besitos.

    Un grupo de blogeras estamos tratando de que la gente retire la verificación de palabras y/o la publicidad que aparece en una ventana emergente, es una simple sugerencia que nos ayudaría a agilizar el sistema de comentarios. Gracias!

    ResponElimina
  22. Ai les croquetes, poques coses hi ha més bones quan són ben fetes i casolanes, eh? Jo també les aconstumo a menjar de segon, però i tant que poden ser un aperitiu! ;)
    Petonets i sort en el concurs!
    Sandra

    ResponElimina
  23. unes bones croquetes !!!: el pica pica per excel.lència,..... i si són de la Ruscalleda segur que poden competir amb les millors del món - de la mare de cadascun -.. sort en el concurs!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  24. estas croquetes són perfectes!!! t'han quedat totes iguals.

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!