13.4.10

Samfaina


Aquesta recepta és per xucar-hi pa, ideal per acompanyar un bon pollastre o un bon conill i també ideal per un bon bacallà.

INGREDIENTS
100 grs de ceba
400 grs de tomàquets (madurs, grossos i forts)
75 grs d’albergínies
25 grs de pebrot verd
25 grs de margarina
1 gra d’all
1 fulla de llorer
Julivert
(jo també hi poso pebrot vermell i carbassó)

ELABORACIÓ
En un cassó de fons gruixut, amb la margarina i una mica d’oli, s’ofega la ceba trinxada grossa; quan estigui tova, però abans que es dauri, poseu-hi el pebrot tallat a quadres, deixeu-ho uns minuts i afegiu-hi l’albergínia (abans l’heu de deixar una hora més o menys empolsada amb sal, perquè tregui el suc) i el carbassó; coueu-ho, també, uns minuts i tot seguit poseu-hi l’all i el julivert trinxat ben petit, i el tomàquets (abans els haurem escaldat, per treure la pell, i tallats a quadrets no massa petits).
Poseu-hi sal i pebre, mitja tasseta d’aigua i també la fulla de llorer; tapeu, i deixeu-ho coure 15 minuts, a poc a poc.

6 comentaris:

  1. Ep, jo sóc el primer de sucar-hi el pa!
    Ideal per acompanyar qualsevol cosa. Nosaltres també l'hem arribat a posar amb pasta: queda deliciosa :-)

    ResponElimina
  2. Y tanto que es para sucar pan....es que la foto lo dice todo....enhorabuena te ha quedado genial...bessets...

    ResponElimina
  3. I que bona que es la samfaina! Un plat molt de casa. Jo també hi posso pebrot vermell, la seva dolçor trobo que combina molt bé amb la resta d´ingredientes.
    Fins aviat!

    ResponElimina
  4. Si, va sortir molt bona. Jo prefereixo posar-hi una mica de tot i no tant de tomàquet. Va ser un sopar realment bo el d'ahir. De luxe!

    ResponElimina
  5. La avantatge de la samfaina, es que li pots posar tot tan carn com peix, i fins i tot sola, ara si amb un bon tros de pa.
    Petons

    ResponElimina
  6. A mi m'agrada tant que fins hi tot me'n faria un entrepà!
    Petons

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!