11.4.10

Pizza italiana



Després d’haver provat aquesta massa per a bases de pizza de segur que ja no en tornarem a comprar més de congelades. Aquesta recepta és una més de la Montserrat Seguí, però el farcit que us proposo és el que fem nosaltres a casa normalment, molt semblant al que proposa la Montserrat al seu llibre Cuina és senzill. Espero que us agradi.

INGREDIENTS (per a 3 persones)
200 grs de farina
20 grs de llevat de París
100 cc d’aigua
(aquests són els ingredients que jo acostumo a posar per sobre la massa de pizza però aquí qualsevol combinació és vàlida, al gust del consumidor)
400 grs de tomàquets
125 grs de mozzarella (o el formatge que agradi més)
2 o 3 llaunes petites de tonyina
Olives
Pernil dolç
Orenga

PREPARACIÓ
Formeu una corona amb la farina; al mig poseu-hi el llevat amb dues cullerades d’aigua calenta (va millor desfer el llevat a part i llavors abocar-ho al mig de la corona de farina); una vegada estigui desfet, tireu-hi l’aigua, l’oli d’una llauneta de tonyina i un pessic de sal. Treballeu-ho, primer amb una forquilla, i després acabeu d’amassar-ho amb les mans, fins que quedi una pasta fina i tova; es deixa reposar 5 minuts.
Després ho poseu sobre una plata de forn o bé un plat o plats individuals que puguin posar-se al forn, untats amb mantega o margarina. Per estendre la pasta ho farem amb els dits untats d’oli, perquè així podrem deixar-la ben fina, sense que se’ns enganxi a les mans (he de dir que en aquest punt jo amb les mans no me’n vaig ensortir, la massa es resistia i tornava a la seva posició original, o sigui que vaig fer l’ús del corró i em va anar estupendament). Tapeu-ho amb un drap i deixeu-ho que fermenti en un lloc calent, fins que aquesta pasta ens augmenti el doble. En aquest punt repartiu la salsa de tomàquet, preparada d’abans, amb l’orenga; col·loqueu-hi la tonyina, el pernil dolç i les olives i a l’últim repartiu-hi pel damunt el formatge escollit. Coeu-ho al forn una mica fort, uns 15 minuts.
Bon profit!

2 comentaris:

  1. La pizza casolana no es pot ni comparar amb les comprades, oi? A mi m'agrada amb la massa ben fineta i el farcit que has triat també és molt del meu gust ;)

    ResponElimina
  2. Quina senyora pizza, intentaré fer la massa, no ho he provat mai
    Petons

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!