12.4.10

Crema pastissera



La recepta de la crema pastissera us la vaig copiar juntament amb la recepta del braç de gitano, però no va quedar gravada al blog amb un enllaç directe on posi crema pastissera. Doncs per a futures consultes que requereixin saber com es fa, i aprofitant que vaig fer aquesta coca de pasta de full, la mateixa que vaig fer no fa pas molt però farcida de cabell d’àngel, i que vaig treure del blog de la Gemma, La cuina de casa, us faig una entrada únicament amb la recepta.

INGREDIENTS
½ de llet
3 o 4 rovells d’ou
40 grs de fècula
125 grs de sucre
vainilla, canyella o pell de llimona per perfumar

PREPARACIÓ
Treballeu els rovells d’ou amb el sucre en un cassó que no sigui d’alumini, fins a obtenir una mescla fina, una mica espessa. Aleshores barregeu-hi la fècula; quan ja està tot ben unit aboqueu-hi la llet bullent, perfumada amb el gust que vulgueu; remeneu-ho amb el batedor i poseu-la al foc; aneu remenant continuament, fins que arrenqui el bull. Traieu-la del foc i no pareu de remenar enèrgicament durant uns instants més, fins que la veieu ben lligada. Després deixeu-la refredar una mica. Mentre es refreda cal que la remeneu tot sovint.


9 comentaris:

  1. Ummmmm, quina coca tan bona!! T'ha quedat espectacular.

    La recepta de la crema va bé que la tinguis separada, certament.

    :)

    ResponElimina
  2. Que rica, me encanta la crema pastelera aunq yo nunca le pongo limón sólo canela. Y este dulce donde la has usado tiene una pinta fantástica.
    Bss

    ResponElimina
  3. T'ha quedat un pastisset preciós i segur boníssim!.A reveure.mercè-DC

    ResponElimina
  4. Bé, doncs una crema que no podia faltar a la teva cuina. Salut.

    ResponElimina
  5. Una coca farcida amb aquesta crema ha d`estar brutal
    Petons

    ResponElimina
  6. Anònim12.4.10

    Txell, Kike, m'ha agradat això de "la teva cuina", i tenir-la amb un enllaç directe sempre va bé, així tothom que passi per "la meva cuina" en pot prendre una cullerada, que jo ja n'aniré proveïnt.
    Una abraçada a tots!

    ResponElimina
  7. Esta "empanada" con crema pastelera debe ser una delicia... que rica

    Un abrazo

    ResponElimina
  8. Qué crema más rica te ha salido, me encanta la textura y el sabor jeje. El resultado con el hojaldre, delicioso. Lástima que llegue tarde para coger un trocito....besitos...

    ResponElimina
  9. Anònim14.4.10

    Si, el resultado buenísimo y no duró nada, aunque no os preocupeis, que mi blog está lleno de cosas riquísimas para compartir.
    Besos a todos

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!