14.2.10

Torta caprese


Un cop vaig haver fet la pomada amb la mantega i el sucre pertinent, hi vaig haver incorporat els rovells primer i la farina d’ametlla i la xocolata fosa al bany maria desprès, fins obtenir-ne una massa homogènia, i amb extremada delicadesa, tal i com es mereixen unes clares ben muntades, les vaig anar incorporant a la massa anterior, vaig pensar… i de tot això en pot sortir res semblant a allò que se’n diuen unes postres comestibles? Doncs realment, si us he de ser sincera, en tenia els meus dubtes! Però, tot i ser dona de poca fe, vaig pensar que tot allò es mereixia un vot de confiança i ho vaig posar en un motlle per enfornar-ho a 180º durant uns 25 minuts (segons el bloc StHilari de l'Alfons, pequè el meu forn, igual que jo, fa el que vol!). I… BINGO! UNA AUTÈNTICA BOMBA DE XOCOLATA! Realment tot plegat es mereixia acabar-ho amb un bon sucre de llustre per sobre i els millors dels millors comensals! No us la perdeu, ja sabia el que feia ja l’Al Capone. Gràcies a tots per compartir la vostra cuina.


INGREDIENTS
200 grs. de farina d’ametlla
150 grs. de xocolata 70% de cacau
150 grs. de sucre
100 grs. de mantega
4 ous
sucre de llustre
un rajolí de rom (opcional)

Font de la recepta: bloc de cuina StHilari

11 comentaris:

  1. MMmmm. una bomba de xocolata bonissima!
    Sort que et va atrevir a enfornar-ho ,perquè t'ha quedat fantàstica, una tarta per a xocoadictes total! :)

    ResponElimina
  2. Doncs si, boníssima! La quiche quasi ha durat una setmana però aquesta tarta ha volat, no s'ha fet pregar.

    ResponElimina
  3. Es una delicia ¡imposible de olvidar!
    Un beso,
    Monica

    ResponElimina
  4. Quina bomba!!ideal per xocoadictes com jo!!

    ResponElimina
  5. Carai, jo visc amb una reina del meu cor que lo va a flipar amb aquesta recepta....hehe

    ResponElimina
  6. El seu nom ó insinua, un caprici fabulós ummmm¡¡¡¡
    Un peto

    ResponElimina
  7. Doncs si, és de vici! Ja tinc a la llista de la compra una altra vegada la farina d'ametlla.
    Gràcies pels comentaris.

    ResponElimina
  8. Hola Gemma, te devuelvo la visita y gracias por pasar por mi cocina, así he podido conocer la tuya.

    Me llevo esta deliciosa torta, que te ha quedado fantástica, viniendo de Alfons siempre es garantía de exito.

    Nos leemos ;), Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net

    ResponElimina
  9. Hola Gemma,bienvenida a mi blog,gracias por tu visita y me uno desde ya a tu lista de seguidores.Ambas somos novatas aquí y no veas lo que vamos aprender....ya veo que te quedaste prendada con la Torta de Alfons...buenísima.

    Un saludo cordial

    ResponElimina
  10. Sort que ja he esmorzat, perquè sinó mossego el monitor! Això sí que és una bomba xocolatera :-O

    ResponElimina
  11. una recepta encantadora .. a casa sempre que surt "triomfa" i la gent surt tant contenta amb la torta com amb la historia que hi ha al seu derrera.... ni més ni menys que el mateix Capone!!!!

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!