5.1.10

GOOD BYE LENIN!

Una altra de les meves aficions és el cinema, tot hi que últimament no hi vaig gaire ja que el cap de setmana em fa molta mandra posar-me una altra vegada a la carretera, quilòmetres amunt quilòmetres avall! Ai, si de tan en tan escoltéssim una mica més a qui ens volen "bé"! ups! Bé, al que anava. Però com que tenim una meravellosa xarxa pública de biblioteques on també hi podem trobar una mar de títols prou interessants, cada setmana quan hi anem a buscar algun llibre aprofitem per buscar entre les estanteries alguna que altra pel·lícula que ens sembli interessant, i mira, trobem perles com aquesta: GOOD BYE LENIN!



Sinopsis:

Octubre de 1989 no és el millor moment per entrar en coma si vivies a l'Alemanya Oriental, i això és precisament el que li passa a la mare de l'Alex (Daniel Brühl), una dona orgullosa de les seves idees socialistes. Alex es veu envoltat en una complicada situació quan la seva mare es desperta de cops vuit mesos després. Cap altra cosa podria afectar tan a la seva mare com la caiguda del mur de Berlín i el triomf del capitalisme en la seva estimada Alemanya Oriental. Per salvar a la seva mare, Alex converteix l'apartament familiar en una illa instal·lada en el passat, una espècie de museu del socialisme en el que la seva mare viu còmodament creient que res ha canviat. El que comença com una petita mentida piadosa es converteix en una gran estafa quan la germana de l'Alex i alguns veïns s'encarreguen de mantenir la farsa perquè la mare de l'Alex segueixi creien que al final "Lenin vencé!"

3 comentaris:

  1. Gemma,
    La pelí està molt bé, el guió, els actors i encara que alguna part s'em feia pesada el final a sigut molt maco!
    Merci,
    Genoveva

    ResponElimina
  2. Anònim15.1.10

    Moltes gràcies pel comentari.
    Tinc pendent de buscar la que em vas recomenar, El jardín de la felicidad. També m'han recomenat El marido de la peluquera, la maté porqué era mia, Deliciosa Martha, My blueberry niths,... Ui, s'acumula la feina!
    Gemma

    ResponElimina
  3. Hola, Gemma,
    La vaig veure aquesta Setmana Santa em va agradar, entranyable,
    petons,

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!